Skip to Content

Inscrieri si costuri

Inscrieri

Pentru a deveni membru al Asociatiei Romane de Kyudo este necesar sa fi absolvit un curs de initiere in Kyudo, in tara sau in strainatate. Membrii A.R.K. trebuie sa practice Kyudo in mod regulat si sa accepte conditiile antrenamentului traditional japonez.
Taxa de membru acopera cheltuielile de administrare si logistica ale asociatiei. Toti functionarii asociatiei lucreaza pe baza de voluntariat.

Costuri

Pentru a mentine statutul de amator in Kyudo, nu se percepe nici o taxa pentru instruire. Costurile aferente spatiului si echipamentului de antrenament vor fi impartite intre membri. Membrii juniori, sub 18 ani, platesc jumatate din costuri. Studentii si cadrele didactice care apartin Universitatii Bucuresti pot participa la cursurile de initiere in Kyudo fara a plati nici o taxa. Ceilalti, pe durata cursului de initiere, vor fi considerati ca membri asociati si vor plati o suma care sa acopere uzura echipamentelor.

Incepatorilor, dupa perioada de sase luni in care instructorul decide taria arcului adecvat fiecarui student, li se recomanda achizitionarea propriului echipament (manusa, sageti, arc, uniforma de antrenament). Este foarte important ca echipamentul sa fie adecvat staturii si fortei studentului, din acest motiv echipamentul este personalizat.