Skip to Content

Inceperea practicii kyudo

Mai intai, cei care doresc sa practice Kyudo trebuie sa inteleaga ca acesta nu este o simpla forma de tragere cu arcul ci este o arta martiala japoneza. In afara antrenamentului propriu zis de tragere cu arcul, studentii trebuie sa accepte antrenamentul formal si protocolul practicii ca parte a intregii experiente. Deoarece Kyudo reclama din partea studentului interiorizare si realizarea unei stari de spirit adecvate pentru a gasi forma corecta, antrenamentul sistematic este esential. In plus, toate antrenamentele trebuie supervizate de catre un instructor competent.

Kyudo nu se poate invata de unul singur. Masurile de siguranta si invatarea formei corecte necesita prezenta unui instructor. Este foarte usor sa formezi o tehnica gresita atunci cand inveti fara instructor si de aceea antrenamentul de unul singur nu este recomandat.

Asociatia Romana de Kyudo organizeaza anual un curs introductiv (conform programei recomandate de ANKF, 12 cursuri a doua ore fiecare). Pe durata cursului ARK ofera echipamentul necesar si instructori. Cei care doresc sa continue practica Kyudo pot folosi echipamentul pus la dispozitie de ARK pana cand isi achizitioneaza prorpiul echipament. Studentii sunt sfatuiti sa nu isi cumpere echipament fara consultarea instructorului lor. Selectia echipamentului adecvat necesita experienta si intelegerea necesitatilor individuale.