Skip to Content

Curs de initiere in Timisoara

imaginea utilizatorului Corneliu Nicoara

"Calea Arcului", arta marţială a tragerii cu arcul japonez, este urmată şi de către români, şi în fascinanta ţară de origine, Japonia, dar şi aici, acasă.
Pentru unii simplă relaxare sportivă, pentru alţii o cale de întărire a trupului, minţii şi spiritului, deopotrivă îmbrăţişat de femei şi bărbaţi, de tineri şi vârstnici, kyudo fascinează prin aceea că, neavând un oponent, practicantul se raportează exclusiv la sine, ridicând toate mantalele de trăsături negative cu care ne procopsim prin viaţă, lăsând în lumină adevarata frumuseţe, aceea a unui caracter demn.
Kyudo-ul românesc va înregistra în Timişoara, la sfărşitul acestei săptămâni, o nouă premieră.
Dupa ce, în august anul acesta, inimoşi din clubul de arte marţiale Sam Sho au lansat -ca pe o sageata(!)- activitatea de kyudo şi în afara Asociaţiei Române de Kyudo, din Bucuresti, lucrurile s-au mai copt.
Interesul pe care practicanţii timişoreni îl generează a dus la implicarea preşedintelui insuşi al forului naţional în organizarea, pentru prima dată în afara dojo-ului din Bucureşti/Măgurele, a unui curs sistematizat de kyudo.
Astfel, Traian Dascălu, practicant kyudo 5 dan, căruia îi aparţine şi meritul de a fi fondat mişcarea românească de kyudo, împreună cu soţia sa, Constanţa Dascălu, 3 dan, au iniţiat într-ale subtilei arte marţiale câteva serii de kyudoka români, de-a lungul ultimilor ani. A venit vremea sa-i invităm în Timişoara pe cei doi, spre a da, prin probatele lor calitaţi de... dascăli, un nou impuls kyudo-ului de la noi. Îi va seconda Corneliu Nicoară, 1 dan, promotorul kyudo-ului in Timişoara.
Oraşul nostru se află de mult printre cele în care artele marţiale sunt nu doar îndrăgite ci şi respectate, prin rezultatele excelente cu care oamenii săi îi imbogăţesc patrimoniul. Timişorenii merită să se îmbogăţească spiritual şi caracterial prin practicarea acestei nobile şi subtile arte marţiale, iar Asociatia Româna de Kyudo si clubul Sam Sho fac posibil acest lucru.